14 nov 2011

MATERIAL PQPI CONNECTION

Tots els que treballem en PQPI o en altres programes de diversitat, sabem com és d'important comptar amb bons materials. És possible entrar a un batxiller o a un Cicle Superior amb les mans a la butxaca i la classe a la ment. Pots tirar un rotllo macabeu, pots provocar un debat, comentar una notícia....mil coses. Si els alumnes són bons poden seguir el fil i la classe resultar un èxit (o no).
Però aquestes coses no passen a un PQPI (almenys a mi no em passen). Amb els PQPI no hi ha marge per a la improvisació. La meua experiència és que cada classe ha d'estar preparada quasi al mil·límetre, perquè després ja acabarà desmuntant-se per si sola i hauràs d'improvisar. La qüestió és que quan això passe, quan tot esclate pels aires, necessitaràs  tindre alguna cosa de forment on subjectar-te. I uns bons materials poden ser un bon agafador.
El problema és que els materials per a PQPI no abunden. En la meua especialitat (FOL) els primers manuals que van publicar eren els mateixos llibres de cicles formatius amb la portada diferent. Aquestos materials no serveixen per a res (com no siga per a frustrar l'alumne). L'única opció que ens resta als professors és anar creant-nos el nostre propi material. I en aquest sentit hi ha materials fantàstics, que la majoria de gent està disposada a compartir.
Un dia, xafardejant per internet, vaig descobrir un professor, anomenat Vicent Pitarch, que utilitzava un blog per a treballar amb el seu PQPI.

 Em va cridar l'atenció que utilitzava fitxes bassades en el meu llibre, i això va fer que contactara amb ell. Al blog trobareu vàries fitxes per a treballar l'ús del processador de textos amb els alumnes, però el que m'ha semblat més interessant de tot, és una fitxa per a treballar la lectura de PQPI CONNECTION. Amb el permís de Vicent, us la penge al marge dret del blog, just baix de la fotografia. La penge en PDF i també en word per si voleu modificar-la.
A mi personalment em sembla una fitxa magnífica.
Que us siga útil.
PD. El word no hi ha manera de fer que no es desmunte al baixar-ho. Continuarem fent provatures perquè això no passe. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario